Az Opus Teamről

Rólunk

Hiszünk abban, hogy a gazdasági és társadalmi fejlődést támogató elképzelések mellett ki kell állni, és mindent megtenni azért, hogy elgörgessük az akadályokat útjukból. A pályázatírás egy nagyszerű eszköz ehhez.

Ma már sokan tudják, milyen lehetőségek rejlenek az európai uniós pályázatokban, belevágni azonban csak kevesen mernek. Ennek oka, hogy a pályázatok világában sokszor nem könnyű eligazodni és szakértő segítsége nélkül még elindulni is nehéz. Az Opus Team azért született, hogy segítő kezet nyújtson azoknak, akik úgy döntenek, a tettek mezejére lépnek.

2007 óta foglalkozunk pályázatírással, pályázati tanácsadással. Első irodánk Debrecenben nyitottunk, melyet öt évvel később budapesti telephelyünk követett. Csapatunkat képzett, elhivatott, szakmailag felkészült fiatalok alkotják, ennek köszönhetően az elmúlt nyolc évben rengeteg sikeres projektet vittünk véghez: települések fejlődtek, új munkahelyek születtek, civil szervezetek és egyéni vállalkozók százai jutottak közelebb álmaik megvalósításához a segítségünkkel.

Ügyfeleink visszajelzése és az eddig elért eredmények alapján váltunk az ország több régiójában is meghatározó pályázatíró céggé.

Mivel foglalkozunk?

Pályázati tanácsadás: Önkormányzatok, üzleti vállalkozások és egyéb szervezetek számára nyújtott tanácsadás, útmutatás és közreműködő segítségnyújtás. Amikor partnerünk egy fejlesztési ötlettel keres fel minket, a mi feladatunk, hogy megtaláljuk a számára megfelelő pályázati kiírást, és kidolgozzuk az ehhez tartozó pályázati elképzeléseket és forrástérképeket.

Pályázatkészítés: Pályázatnak nevezzük az olyan, hitelesen bemutatott projektet, ami a kiírási követelményekkel összhangban van elkészítve. A pályázatkészítés magában foglalja a pályázat megírását, a folyamatos egyeztetéseket az ügyféllel, a pályázat formai, tartalmi ellenőrzését és a kész pályázat benyújtását. A pályázati projekt pénzügyi tervének megalapozása szintén meghatározó, hiszen a pontos és valós költségvetés a sikeres pályázat elmaradhatatlan része.

Tanulmányok készítése: A különböző tanulmányok célja, hogy döntéshozók szánmára megfelelő információt nyújtsanak a pályázatok elbírálásához. Ezeket a projekt elindítása előtt készítjük el, hiszen céljuk, hogy objektív és racionális módon feltárják a projekt erősségeit és gyengeségeit, az üzleti, a természeti környezet jelentette lehetőségeket és veszélyeket, a végrehajtáshoz szükséges erőforrásokat, és végső soron a siker esélyeit. Az elmúlt évek során számos megvalósíthatósági tanulmányt, költség-haszon elemzést, üzleti tervet, marketingstratégiát, környezeti hatástanulmányt, energetikai tanulmányt, integrált településfejlesztési és városfejlesztési stratégiát, valamint akcióterületi tervet is készítettünk.

Projektmenedzsment: Az erőforrások szervezésével és azok irányításával foglalkozó szakterület, melynek célja, hogy az erőforrások által végzett munkaeredményeként egy adott idő költségkereten belül sikeresen teljesüljenek a projekt céljai. A projektmenedzsment alapvető funkciói közé tartozik a projekt által érintett funkcionális szakterületek tevékenységeinek integrálása. A projektmenedzser felel a projekt hatékony működéséért, a projekt sikere legfőbbképpen az ő szakmai hozzáértésétől és eredményes munkájától függ.

A projektmenedzser  feladatai a következők:

 • a projekt megvalósulási tervének elkészítése,
 • a projektcsoporton belüli kompetenciák, felelősségek meghatározása, kommunikáció biztosítása,
 • az ellenőrzési pontok, mérföldkövek megállapítása,
 • a tervezettekhez képest történt változások dokumentálása,
 • jelentések készítése (projektindító dokumentáció, pénzügyi, előrehaladási jelentés, a projekt zárójelentése).

Mindemellett: Szakmai tanácsadás, közbeszerzés, műszaki ellenőrzés, tervezés, monitoring és fenntartási jelentések készítése.

Kinek segítünk?

Önkormányzatok: Ügyfélkörünk jelentős részét alkotják az önkormányzatok, esetünkben a közös munka célja jellemzően nagy volumenű, komoly beruházások megvalósítása. Fontos, hogy az adott helyi közösség függetlenül működjön, és saját ügyeiben önálló döntési jogosultsággal rendelkezzen. Szolgáltatásunk magában foglalja többek között:

 • település igényei és adottságai szerint forrástérkép elkészítését,
 • a település vezetőivel való együttműködést,
 • a beruházási célok és a pályázati kiírások összehangolását,
 • a pályázatok, tanulmányok elkészítését, menedzselését.

Vállalkozók, cégek: Komoly tapasztalattal rendelkezünk a vállalkozói szférában is: számos mikro-, kis és középvállalkozást, egyéni vállalkozót segítettünk már hozzá ahhoz, hogy pályázati úton bővítse erőforrásait.

tablazat_vallakozok

Civil szféra: Van alkalmunk civil szervezetekkel, alapítványokkal, egyesületekkel, egyházakkal is együtt dolgozni, akik mindig különleges színfoltot jelentenek megrendelőink között.

Miért mi?

A legnagyobb odafigyeléssel végezzük feladatinkat – erre garancát is vállalunk
Formai garanciánk lényege, hogy amennyiben az általunk készített pályázatot formai hiba miatt elutasítják, a pályázatkészítés díjat visszatérítjük a megrendelőnek.

Nincsenek kallódó iratok, elveszett dokumentumok
Nincsenek „kallódó” iratok, elveszett dokumentumok. Munkánkat precízen, pontosan végezzük, és nagy figyelmet fordítunk a folyamatok megfelelő dokumentálására. Annak érdekében, hogy a pályázati anyagok és iratok könnyen visszakereshetőek, hivatkozhatóak legyenek, két éven keresztül megőrizzük őket ügyfeleinknek, az iratanyagok nagy részét pedig elektronikusan archiváljuk.

Komoly minőségbiztosítási elvek szerint végezzük feladatainkat
Minőségbiztosítási rendszer szerint végezzük feladatainkat. Célunk elérése érdekében hatékonyan működtetjük a szabványok szerint kialakított integrált irányítási rendszerünket; és folyamatosan fejlesztjük a minőségi- és környezeti teljesítményünket, 14001:2005, 9001:2009 minőségbiztosítási rendszerünket.

 

Amire büszkék vagyunk

Legjelentősebb referenciáink az elmúlt időszakból:

 • Nagykállói ipari Logisztikai Park létesítése (ÉAOP)
 • Abádszalók-Kunhegyes közös szennyvízelvezetési és tisztítási projektje (KEOP)
 • Hajdúböszörmény városközpontjának funkcióbővítő integrált fejlesztése (DAOP)
 • Berettyóújfalu – Oradea közötti kerékpárút építése (HURO)
 • Munkahelyteremtéssel járó gyártó- és raktár kapacitásbővítés az IBV Hungária Kft.-nél (DAOP)
 • Strandfürdő versenyképes turisztikai termékké fejlesztése Berettyóújfaluban (ÉAOP)
 • Leonardo Média Akadémia Informatikai Szakközépiskola és Gimnázium stratégiai fejlesztése (TÁMOP)
 • Központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházása (KEOP)
 • Javítóintézeti ellátás biztosítása fiúk részére a Dunántúlon (TIOP)